Unit 5听力材料
一、听句子,选出句子中所包含的信息
下面你将听到五个句子,每个句子读两遍。请你听完句子的第二遍朗读后,从各小题所给出的 A、B、C三个选项中,选出包含所听信息的选项。
1.Li Ming wants to be an engineer when he grows up.
2.We are talking about our dreams in class.
3.Mrs. Li will give us a talk tomorrow evening.
4.Mr. Black looks younger than he really is.
5.Tom's ambition is to be a policeman.
二、听句子,选出该句的最佳答语
下面你将听到五个句子,每个句子读两遍。请你听完句子的第二遍朗读后,从各小题所给出的 A、B、C三个选项中,选出该句的最佳答语。
6.I'm very sorry I am late.
7.There will be more sunny days in our city.
8.I will go on vacation to England next week.
9.What do you want to be?
10.May I use your iPad today, Paul?
三、听对话和问题,选择正确答案
下面你将听到五组对话和八个问题,每组对话和问题读两遍。请你听完对话和问题的第二遍朗读后,从各小题所给出的 A、B、C三个选项中,选出正确选项。
请听第一组对话,回答第11题。
W: What would you like to be in the future?
M: I would like to be a pilot.
W: Why?
M: Because I think it is an exciting job.
Question No.11: What does the man want to be in the future?
请听第二组对话,回答第12题。
W: What do you like to do?
M: I like to play basketball, and our team have won a few games.
W: Great! Can you teach me to play basketball?
M: Of course.
Question No.12: What are the speakers talking about?
请听第三组对话,回答第13题。
M: Hi, Alice.
W: Hi, Harry.
M: Good news! My dad has just got a new job.
W: Really?
M: Yes. He's become a manager of a company.
W: Great. What are you going to do in the future?
M: I want to be a teacher. Because I like children.
Question No.13: What does Harry's father do?
请听第四组对话,回答第14、15题。
W: Tony, what are you going to be when you grow up?
M: It's hard to talk about the future sometimes. I have no idea.
W: You're good at talking to people and you gave a talk to the students yesterday. Maybe you'll be a teacher.
M: I hope so. What about you, Jane?
W: My mother is a doctor. I want to be a doctor like her. I would help the sick.
M: I'm sure your dream will come true.
W: Thank you.
Question No.14: What are the speakers talking about?
Question No.15: Who's going to be a doctor?
请听第五组对话,回答第16至18题。
M: What do you often do in your free time,Nancy?
W: Well, I like playing the violin.
M: Really? How long have you been playing the violin?
W: For about ten years. I started learning it when I was in middle school. What about you, Tom? Do you have any hobbies?
M: Well,I like collecting different coins from different countries.
W:That's really cool. May I have a look at your coins?
M: Of course. You can come to my home with me after school.
W: Wow! I can't wait! The bell is ringing. Let's take our seats.
Question No.16: When did Nancy start learning to play the violin?
Question No.17: What does Tom like doing in his free time?
Question No.18: Where are the two speakers?
四、听短文和问题, 选择正确答案
下面你将听到两篇短文和七个问题,短文和问题读两遍。请你听完短文和问题的第二遍朗读后,根据所听内容,从各小题所给出的A、B、C三个选项中,选出正确选项。
请听第一篇短文,回答第19至21题。
W: Mrs. Smith is 70 years old. She runs a walking club. There are now 18 members in the club and all of them are old people. They walk 3 kilometres every day. When they walk together in the playground, everyone wears a T-shirt with the words "I Love Walking". When it is too cold to walk outside in winter, they walk in the sports hall of their community. They believe walking makes them healthier and happier.
Question No.19: Who are the club members?
Question No.20: How far do the members walk every day?
Question No.21: Where do the members walk when it is too cold?
请听第二篇短文,回答第22至25题。
M: Hi,class.Let's do a role-play. Now get into groups of four.And in each group we must have two boys and two girls. The two boys will role-play a phone call, and the two girls will watch and listen. In the role-play, one boy will call the other and invite him to go somewhere this weekend.The boy cannot make it on Saturday, but he can make it on Sunday.As they talk, they should try to use the key words in Unit 6. The two girls look at the list of the key words and see how many the boys can use.
After they finish this role-play, the two girls can talk about what happened.Then they will role-play a phone call instead.
Question No.22: How many students are there in each group?
Question No.23: Who will role-play a phone call first?
Question No.24: When can the boys go somewhere in the role-play?
Question No.25: What will the girls finally do?
五、听短文填空
下面你将听到一篇短文,短文读两遍。请你听完短文的第二遍朗读后,根据短文的内容和提示,在信息表中相应的横线上填入所缺信息。
W: Boys and girls,
Attention, please! Do you love singing? Are you good at it? If your answers are yes, here comes a chance for you.
There will be a singing competition on the evening of July 12th. It will start at 6:30 and end at 8:30. And we will hold it in the hall of our school. During the competition, each singer will sing two different songs. All the singers must wear white shirts and dark blue trousers. If you'd like to join in the competition, you need to go to Room 202 and complete a form. Call us at 12892650 for more information.