第一节
听录音,从每组句子中选出一个你所听到的句子。每个句子听一篇。
第二节
在录音中,你将听到五段对话,每段对话后有一个小题,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。每段对话听两遍。
W: Yes, it's not convenient for going out. The weather report says it will keep raining for a few more days.
W: My cousin invited me to go to the old people's home, so I went with her.
W: That sounds great! Spring is the perfect time to get out and around. Can I go with you?
M: Sure!
M: Paul. He always helps bring out the best in me.
W: That's why you play soccer better now, right?
M: Yes, that's it.
W: Beef noodles or dumplings with vegetables, which do you want?
M: Well, I had noodles for lunch. No more noodles.
W: Okay.
第三节
在录音中,你将听到一段对话,对话后有五个小题,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。听对话前,你将有40秒钟的读题时间;听完后,你将有40秒钟的答题时间。对话听两遍。
M: Hi, Lucy. Long time no see. Where have you been?
W: Hi Tony, I just got back from Quanzhou with my family.
M: Sounds cool! What did you do there?
W: Quanzhou has a town of old buildings. My dad loves city walks, so we spent the first day walking around. But my mom and I were kind of bored.
M: Oh, really? So what was the best part of your trip?
W: The second day in Xunpu was my favorite. It's a small fishing village about 10 kilometers from downtown, Quanzhou. It's super famous for its fresh seafood.
M: Wow, this really makes my mouth water.
W: Oh, look! here's a picture of me there! Wow, you look great with the flowers on your head. They are a local hairpiece called zanhua. It has been part of traditional dress there since the Tang Dynasty.
M: So beautiful!
W: Yes. But not just beautiful. It's also a hope for a better life. Everyone there knows that the seafood in Xunpo is the best. When people see women wearing zanhua, they know these women are from Xunpo and especially prefer to buy their seafood in the market.
M: Oh, I see. Maybe we'll go there on vacation.
第四节
在录音中,你将听到一篇短文,短文后有五个小题,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。听对话前,你将有40秒钟的读题时间;听完后,你将有40秒钟的答题时间。短文听两遍。
Mr Taylor was very heavy a year ago. He weighed 110 kilograms. His doctor told him, “You're not in good health.” “That really scared, Mr Taylor.” So he decided to lose weight. First, he tried to eat less, but he just couldn't stand being hungry and ended up with lots of snacks, so he ate even more. Then someone told him to run several kilometers every day, but the doctor didn't think it was good for his knees, so he gave up. One day after watching TV, he got an idea. At dinner, he told his family, “I'm going to walk to work tomorrow. In this way, I will walk about 8 kilometers every day.” Everyone, even his kids, looked at him in surprise. He said, “I will walk an hour in the morning and another in the evening,” his family got really excited and wanted to help. The next day, after a nice breakfast made by his wife, he left home early. It wasn't easy at first, but after a month, he lost three kilograms. That made him so happy. Now he's lost about 30 kilograms and finally feels healthy again.